14 apr. 2007

Farul - Rapid 1-2

Desi tribunele au fost aproape goale, meciul s-a jucat la intensitate maxima. Primele 10 minute de foc anuntau o partida grozava.

Dominatia rapidista, concretizata prin golul lui Badoi din minutul 13 (un penalty executat aproape perfect), ameninta sa nu inceteze pana la sfarsitul partidei. Dar a incetat dupa golul lui Badoi.

Basarab Panduru, tehnicianul constantenilor, le-a ordonat jucatorilor sa profite de spatiile din defensiva giulesteana. Zis si facut. 1-1. Apoula Bete depasit cu usurinta de Mihai Gurita, care conduce mingea pana in plasa. Cand vezi ca iti reuseste o actiune, dai gol si nimeni nu se opune, mai incerci. Farul a presat in continuare, deoarece Rapid n-a miscat.

Prima repriza se termina vag intre doua echipe incrancenate.

In cea de-a doua parte, Zicu reuseste o pasa de exceptie pentru Buga, care indeplineste o formalitate. Minutul 49, scorul devenise 1-2. Rapid trece pe locul 3, cu 50 puncte.

Replica lui Panduru nu mai este la fel de consistenta. Isi trimite varfurile in atac, dar nu reusesc sa marcheze. Totusi, au mai avut 3 ocazii clare de gol. Interventiile portarului giulestean, desi eficiente, nu au oferit incredere echipei. Le-a lipsit Coman.

Pe final, Dica ii poate pasa lui Buga pe un contraatac, dar prefera sa suteze si trimite balonul putin pe langa buturile lui Vlas. Buga isi arata dezamagirea.

O victorie muncita. Poate ar fi fost mai echitabil un egal. Rapid se afla la 5 puncte in spatele CFR-ului si inca spera la un loc de Champions League. Steaua se afla pe 4, cu 47 de puncte.

14.04.2007
Radu Restivan, Sport365.ro

Niciun comentariu: