25 feb. 2007

Luptatorii: Rapid - Poli Timisoara 2-0

Rapid – Poli Timisoara. Probabil cel mai bun meci al etapei de pana acum. Desi nu au jucat pe Giulesti, rapidistii au reusit sa se simta ca la ei acasa, mai ales dupa primele 45 de minute.

Cu totii cred ca ne doream meciuri mai animate, cu jucatori care reprezinta niste razboinici, bineinteles in sensul fair-play. Acest lucru se poate judeca si dupa numarul mic de cartonase galbene, doua la numar. Cartonasul rosu primit de Karamyan nu reflecta in nici un fel un stil de joc agresiv, primindu-l din cauza unei iesiri nervoase spre sfarsitul partidei. Rapidul a renascut, pentru ca a luptat tot meciul, a fost impins de la spate de o dorinta de afirmare, de care aveau mare nevoie pentru a incepe cu bine returul sau mai bine spus a 3a etapa din retur.

Marian Iancu a declarat inaintea partidei ca rapidistii pornesc ca favoriti, iar scorul final a confirmat spusele sale. Cine nu a confirmat in aceasta seara a fost Karamyan, jucatorul plecat in aceasta iarna de la Rapid pentru un contract mai bun pe Bega. Spre surprinderea tuturor, revelatia serii a fost Zicu, care s-a dezlantuit, a jucat in echipa si mai mult decat atat, a luptat cum nu l-am mai vazut niciodata. A pus osul la munca, chiar daca este starul echipei. Un exemplu perfect de combativitate al unui jucator care si-a aratat clasa nu doar prin executiile tehnice, ci si prin caracterul sau.

Ciudat, dar vedeta serii, pe langa Ianis Zicu, a fost Marius Popa, cel care s-a opus majorarii scorului de catre Rapid. Feroviarii ar fi putut marca alte doua sau trei goluri; Mazilu a lovit bara dupa devierea portarului timisorean, Buga l-a incercat cu o scarita de efect, iar Sapunaru a dorit sa marcheze cu un sut in forta. Reusita lui Zicu candideaza la titlul de cel mai frumos gol al etapei. Dintre noutatile serii, Emil Dica a suplinit cu succes plecarea lui Karamyan, pe cand noul nigerian din lotul Timisoarei nu a reusit sa confirme.

Un rezultat corect raportat la evolutia din teren si un meci demn de Liga I. Ei au impus ritmul. Celalalte echipe sa-l urmeze.

Sursa : Sport365.

Niciun comentariu: