30 nov. 2006

Primavara calduroasa ?

Pana acum doi ani nu se punea problema de primavara europeana, cand echipe de mana a 3a din Europa isi permiteau sa ne lase in anotimpul dezghetului acasa. S-au schimbat multe de atunci, iar anul acesta speram sa avem toate cele trei echipe angajate in competitiile europene pe stadion in primavara.

Sa o luam cu inceputul. Steaua. A reusit calificarea in grupele Champions League, a adus la Bucuresti pe Lyon si Real Madrid (ordinea nu este aleatorie), adica echipe mari, pe care nu speram sa le vedem in tara noastra prea curand. Cu o prestatie excelenta in meciul tur de la Kiev si cu putin noroc in meciul retur de la Bucuresti, Steaua si-a asigurat 4 puncte vitale pentru calificarea in Cupa Uefa. Nu cred ca se punea problema ca Steaua sa mearga mai departe de grupele ligii, pentru ca este firesc ca in primul an sa mearga mai greu, dar poate la anul vom avea parte de surprize, desi probabil ca Dinamo va merge in grupele CL.
O prestatie admirabila si un meci care imi va ramane in memorie - cel de la Kiev. Imi pare rau ca stelistii nu s-au mobilizat si la celalalte meciuri la fel ca in primul, poate asa ar fi avut mai multe sanse de a merge mai departe.
Tind sa cred ca au abordat meciurile cu mai marii continentului intr-o maniera defensiva care nu a dat roade. Dar poate e mai bine asa, pentru ca abordarea intr-o maniera ofensiva a partidelor i-ar fi transformat intr-un grup de kamikaze.

Dinamo. Startul in campionat a fost unul grozav, asigurandu-si la finalul turului un loc in cupele europene pentru anul viitor. Imi vine greu sa cred ca vor mai putea pierde atat de multe puncte incat sa fie depasiti pana la finalul editiei 2006-2006 a Ligii 1.
Nici un Cupa Uefa nu s-au descurcat deloc rau. 2 victorii si 1 egal din 3 meciuri, este un procentaj foarte bun.
Mai multe comentarii ar fi de prisos, pentru ca laudele aduse echipei si antrenorului sunt de prisos. Si le-au primit deja de la toata lumea, pentru ca le merita.

Pana acum situatia a fost roza, insa la Rapid nu se poate vorbi despre asa ceva. In campionat inceputul a fost dezastruos, iar in Cupa Uefa au obtinut 3 puncte in 3 meciuri. De cand a plecat Daniel Niculae s-a pierdut omogenitatea grupului si forta de joc a tuturor, momentan sunt o echipa de oite imprastiate de-a lungul unul teren de fotbal.
Singura varianta ramane victoria la Atena, insa exista posibilitatea ca nici aceasta sa nu fie de ajuns. In orice caz, ea trebuie cu orice pret obtinuta, pentru a salva un tur foarte slab.
Un eventual esec sper sa nu vina ca o mare dezamagire, ci mai degraba ca un semnal de alarma in urma caruia se vor trezi cu totii. Trebuie sa recunosc ca Rapidul a avut parte de o grupa destul de usoara, in care putea obtine foarte usor 5-7 puncte dupa primele 3 meciuri.
PSG nu era in forma, Hapoel nu era o formatie redutabila, iar Mlada ar fi fost echipa cu care sa piarda puncte. Din pacate nu s-a intamplat asa, iar Rapidul se zbate in penultima etapa, pentru ca in ultima sa priveasca rezultatele la televizor, deoarece, cred eu, vor sta la mana rezultatelor.

Observ o crestere de forma per total a echipelor romanesti, ceea ce ma bucura nespus de mult. Mi-ar placea ca maine, de 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei, sa stam linistiti cu gandul ca si Rapidul a obtinut o victorie, iar calificarea este aproape sigura. Anul trecut a ramas Dinamo acasa din cauza unui gol anul pe nedrept, anul acesta nu mai trebuie sa ramana nimeni acasa.

Forza Romania !

Sursa : Sport365.ro.

Niciun comentariu: